Martirio i Judith Neddermann seran dues de les protagonistes del nou festival Dona Veu de Maçanet de la Selva, una proposta en què les intèrprets femenines seran les úniques protagonistes. Se celebrarà del 3 al 5 de juny al centre del municipi. 

El cartell compta amb Martirio, que celebra 25 anys de Coplas de madrugá, Natalia Lacunza, Tranquila Celeste interpretant a Chavela Vargas, la cantant Beth i la pianista Laura Andrés amb el seu espectacle conjunt Natural Women i Judith Nedderman presentant el seu darrer disc Aire.

La regidora de Festes de Maçanet de la Selva, Rosa Casas, explica que el festival neix amb vocació de denunciar que, tot i la força del moviment feminista, en el món cultural «el paper de les artistes dones encara és secundari», posant com a exemple qui són caps de cartell dels grans festivals de música o qui lidera els grans equipaments, edificis i espais culturals.

«La resposta sempre són homes. És per aquest motiu que es presenta l’únic festival de música de Catalunya protagonitzat exclusivament per dones», assenyala l’edil selvatana. 

Les entrades per als concerts ja estan a la venda al web municipal.