Dues converses amb Eva Baltasar, Gabi Martínez i Àgueda Vitoria i Paolo Cognetti i David Guzmán van cloure ahir la vuitena edició del Festival MOT. Segons va destacar l’organització del festival, enguany centrat en la literatura rural i que va arrencar el passat 17 de març, la meitat de les activitats d’aquesta edició han exhaurit les entrades i la resta han comptat amb «una alta ocupació». Les converses també s’han pogut seguir pel canal de Youtube –tant en directe com en diferit–, on s’ha arribat al voltant de 5.000 visualitzacions.

Prop de tres mil persones s’han acostat a les diverses sessions celebrades a la sala El Torín d’Olot i la Biblioteca Carles Rahola de Girona, així com a les activitats de les setmanes anteriors. De les setze converses, sis han exhaurit les entrades i la resta han arribat a una alta ocupació. Una de les novetats d’aquesta edició ha estat el muntatge que s’ha fet al vestíbul de la Biblioteca Carles Rahola de Girona, amb un format de grades similar al de la sala El Torín d’Olot, fet que ha generat «un ambient més proper i acollidor» segons l’organització.

«Hem complert l’objectiu d’acostar els lectors i autors amb una temàtica actual i concreta» afirma Glòria Granell, codirectora del festival. Per la seva part, Judit Badia, codirectora del festival, valora que s’ha parlat «de la vida al camp, de la ruralitat, des de diferents punts de vista, un tema d’interès i universal en la literatura, que hem posat en diàleg aquestes dues setmanes».