El festival Neu! de Girona engega una aventura discogràfica amb la posada en marxa d’un segell. Aquest any té previstos dos llançaments: al juny, el debut del saltenc Gáldrick i a la tardor la sortida al mercat del darrer treball Xebi SF, l’alter ego musical de Xebi Salvatella, després d’una pausa de dos anys. 

«El segell és un projecte que teníem en ment des de fa uns tres anys, perquè l’essència del Neu! és el festival però també tenim altres inquietuds. Ens fa molta i·lusió crear un segell per publicar discos que ens enamorin. La nostra voluntat és no produir molts discos al cap de l’any però implicar-nos-hi al màxim i acompanyar els artistes en tots els passos del projecte», explica el mateix Salvatella, director del festival Neu!. 

«Creiem que des del segell podem aportar el mateix que ja fa anys que fem des del festival: potenciar i amplificar artistes que no estan consolidats a la ciutat de Girona. Ens movem amb el mateix esperit, amb les antenes posades en aquests artistes emergents i poc programats a la ciutat», diu Salvatella. 

El primer llançament del segell discogràfic del Neu! serà Luz de fondo, de Gáldrick, el 3 de juny, i al setembre arribarà el quart disc d’estudi de Xebi SF i la seva banda, encara sense títol, que va ser gestat durant el confinament. El disc de Xebi SF va ser produït a Granada pel prestigiós músic i productor anglès Youth (Martin Glover), que ha treballat amb una llarga llista d’artistes que van des de Paul McCartney a Carolina Durante.

«Buscàvem l’aportació d’un productor que fos un membre més de l’equip, que portés les cançons més enllà i realment la feina de Youth ha sumat molt al resultat», diu Xebi SF. 

Per anar fent boca del nou disc, Xebi SF i la seva banda estrenen avui el primer senzill del nou àlbum, La guerra Pop. La primera oportunitat de sentir-lo en directe serà aquest divendres a la sala La Mirona de Salt, en un concert del festival Strenes just abans del de León Benavente, en què actuarà acompanyat pels músics que l’acompanyen des del 2018: Toni Molina a la bateria, Tom Hagan al baix, Albert Dondarza als teclats i piano i Enric Teruel a la guitarra i als teclats.