Texas, Clara Peya, Ramon Mirabet o la barreja de circ i dansa d’Amer Kabbani se sumen a la programació del festival Portalblau, que ja havia anunciat les actuacions d’Stay Homas, Els Catarres o la companyia de circ Eia a l’Escala i Empúries. La cita empordanesa s’allarga enguany més enllà de l’estiu i incorpora noves disciplines artístiques, amb més d’una vintena de propostes de música, circ, teatre, dansa, literatura, pensament o fotografia. 

De fet, el primer tast de Portalblau va tenir lloc el 26 de març amb un concert d’Agnès Algueró i continuarà tota la primavera amb noms com Sextet Gerió, Anna Andreu o Pol Batlle amb Rita Payés abans d’arribar a la temporada més forta, l’estiu, per acabar el 15 d’agost. 

El juliol serà el mes amb propostes més diverses, que van d’una xerrada sobre canvi climàtic i futur sostenible al circ d’Eia, la barreja de circ i dansa d’Amer Kabbani o la dansa de Nora Baylach. També una conversa literària entre Mahi Binebina i Manuel Forcano; la poesia de Míriam Cano i Licaó. Apologia del desig de Dimitris Dimitriadis, interpretada per Sergi Torrecilla i dirigida per Albert Arribas. 

Amb tot, però, la música continua tenint un paper molt rellevant en la programació. Destaquen les cites previstes al Fòrum Romà d’Empúries, com l’únic concert dels escocessos Texas aquest estiu i els del violinista Ara Malikian, Stay Homas, Els Catarres o El Pot Petit. La música també serà present a l’escenari del Mar d’en Manassa de l’Escala, on actuaran Clara Peya, Beth i Laura Andrés, Ramon Mirabet i la GIO Symphonia de la mà de Marc Timón; al Clos del Pastor, ambDafné Kritharas i a la Riba, amb Habla de mí en presente.

A més, també es podrà veure al claustre del MAC-Empúries Més lloc per a la fosca (Capítol 1: Natura), un espectacle teatral amb música electrònica d’arrel basat en Solitud de Víctor Català.

Portalblau vol fer xarxa i col·labora enguany amb quatre festivals del territori, amb propostes vinculades al Sismògraf, el Mot, el projecte «El MMVV es Mou» i la Fira Mediterrània de Manresa.