Música urbana, flamenc barrejat amb electrònica i pop centren una de les edicions més diverses de Talent Gironí, la secció del festival Strenes dedicada als músics gironins que comencen a despuntar i que està apadrinada per la Fundació Valvi. En aquesta ocasió els escollits són Pol Bordas, Tramma, Salazar i La Ludwig Band, pòquer d’artistes que opten al premi Talent Gironí, un premi, segons el director del festival, Xavi Pascual, que no busca «la competitivitat sinó fer més visibles músics emergents.

Pol Bordas i Tramma, nom artístic de Marta Romeu, compartiran dempa a La Mercè una nit dedicada a la música urbana. Ho faran, això sí, amb dues propostes que potencien el directe i que aposten per sumar instruments a l’habitual DJ.

La Ludwig Band, reconeguda l’any passat amb el premi Enderrock de la crítica al millor disc de l’any, actuarà també a La Mercè, però el 22 d’abril amb la seva proposta amb influències com Bob Dylan o Pau Riba.

El darrer representant de Talent Gironí és el veterà Xavi Lloses amb el seu nou projecte, Salazar, en què juntament amb la salmantina Begoña Salazar combina l’electrònica amb la veu flamenca. Es tracta, segons va explicar ahir, d’un treball «cuinat a foc lent» i en la distància, sempre amb la improvisació com a punt de partida.

Salazar actuarà el 29 d’abril a la pujada de Sant Domènez, compartint cartell amb els blanencs Kids From Mars, guanyadors del premi Talent Gironí del 2019, que estrenaran Indie, primer tema del que serà el seu nou treball, batejat com a Alli.