L’Ítaca posa en marxa aquest dijous la seva desena edició amb un espectacle de drons a l’Escala. La proposta, amb què l’empresa Flock Drone Art uneix art i tecnologia, és el tret de sortida de la Santa Gresca, que portarà dos dies de música al municipi amb concerts com els de Búhos, La Fúmiga o Xiula.

L’espectacle de drons començarà a les deu de la nit i és gratuït. Des de l’Oberta (entre la roca d’en Massanet i el pont d’accés al passeig d’Empúries) es podran veure al cel figures de grans dimensions, de fins a cent metres d’alt i cinquanta d’ample.

Dissabte la programació es posarà en marxa a les set amb un concert itinerant de LaDinamo, una banda sobre rodes, des de la platja de les Barques i fins a la zona de concerts, a l’aparcament de l’avinguda Francesc Macià. A partir de les nou, hi tindrà lloc la nit principal de la Santa Gresca, amb els concerts de Buhos, La Fúmiga, els empordanesos Despit i els gironins Doble & Hug Sound i La Basement Band.

Diumenge, a partir de dos quarts de dotze, el grup familiar Xiula presentarà el seu nou espectacle, Big Chicken.

Amb la cita a l’Escala es posa en marxa un festival que, entre abril i juliol, té previstos trenta-sis concerts en vuit municipis de l’Empordà i a Girona, tres espectacles de llums amb drons a l’Escala, Palafrugell i l’Estartit i la realització de dos murals commemoratius per celebrar els seus primers deu anys de trajectòria. 

Entre els artistes que actuaran el festival aquest any hi ha Goran Bregovic, Oques Grasses, Skatalà, Rigoberta Bandini, Ana Tijoux o Doctor Prats. També Andrea Motis, Albert Pla & Diego Cortés, Maria Arnal i Marcel Bagés, Manel o Zahara.