Benvolguda (Columna), d’Empar Moliner, en català, i Roma soy yo (Ediciones B), de Santiago Posteguillo, en castellà, van ser les novel·les més venudes per Sant Jordi. L’autor valencià comparteix la primera posició amb Eva García Saenz d’Urturi per El Libro Negro de las Horas (Planeta), ja que el Gremi de Llibreters no va poder fer una estimació exacta en la categoria per la meteorologia. Quant a la no-ficció, van liderar el tradicional rànquing de la diada La vall de la llum (Destino), de Toni Cruanyes, i Por si las voces vuelven (Planeta), d’Ángel Martín. La pluja, el vent i la calamarsada impediran, segons el gremi, superar el balanç rècord de l’any 2019 i les primeres xifres indicaven ahir que seran similars a les d’abans pandèmia.

En la categoria de ficció en català hi apareixen altres noms que, els darrers dies, ja lideraven les vendes. Es tracta de l’última novel·la d’Albert Sánchez Piñol, El monstre de Santa Helena (La Campana), el tercer volum de la trilogia d’Eva Baltasar, Mamut (Club Editor) i Quan s’esborren les paraules (Columna), de Rafel Nadal.

Quant la no-ficció, a més de Cruanyes, van figurar entre els més venuts L’alegria de viure (Univers), de Sílvia Soler, i el nou volum de Carles Porta, Crims: Llum a la foscor ( editorial La Campana).

En la ficció en castellà, completen les primeres posicions de la llista El mapa de los anhelos (Planeta), d’Alice Kellen, i l’última novel·la d’Isabel Allende, Violeta (Plaza & Janés), mentre que en no-ficció en la mateixa llengua també hi ha noms com Marian Rojas Estapé per Cómo hacer que te pasen cosas buenas (Espasa) i La muerte contada por un sapiens a un neandertal (Alfaguara), de Juan José Millás i Joan Luis Arsuaga.