Girona i Perpinyà han posat en marxa un projecte conjunt de residència creuada per a músics emergents. La proposta s’articula a través de l’espai de creació musical de la Marfà de Girona i el centre cultural Flashback. L’objectiu d’aquestes residències és promoure i difondre creacions artístiques a través de noves tecnologies i que tenen poca presència en la regió transfronterera. La residència durarà deu dies, durant els quals els artistes composaran una peça musical d’entre 20 i 25 minuts que es crearà en els espais de Flashbak, en el cas de l’artista gironí, i la Marfà, en el cas de l’escollit de Perpinyà. Per triar l’artista participarà en aquesta residència creuada, la Marfà obre una convocatòria aquest abril.

Durant aquesta residència, cada músic haurà de compondre una peça d’entre 20 i 25 minuts que enregistrarà en els espais creatius de la seva estada. A més, els equipaments també proposaran fer classes magistrals o una activitat formativa adreçada a les escoles, estudiants universitaris o un públic més ampli. Quan s’acabi la residència, cada centre cultural acollirà un concert de 35 minuts amb els dos artistes seleccionats.

Aquest abril, la Marfà ha obert una convocatòria a músics de totes les edats que resideixin a la demarcació de Girona per escollir quin artista participarà en aquesta residència creuada.

Per altra banda, Perpinyà també escollirà aquest abril quin artista vindrà a Girona d’entre totes les propostes de la Catalunya Nord que rebi. Els equipaments demanen que els artistes treballin en l’àmbit de la música electroacústica en tots els seus gèneres.