L'actuació de Rigoberta Bandini al festival Ítaca Sant Joan de l'Estartit acaba de sumar una convidada de luxe: la geganta Rigoberta de la Bisbal d'Empordà. La geganta, que porta un pit descobert i llança aigua pel mugró, ballarà entre el públic la cançó Ay mamá, durant l'actuació que la cantant Rigoberta Bandini protagonitzarà el dia 25 de juny en la darrera de les tres nits de concerts del festival, per als quals ja s'han venut 6.000 de les 15.000 entrades disponibles.

Creada fa quaranta anys, la geganta és un dels personatges més populars, estimats i reivindicatius de la imatgeria festival bisbalenca. La trobada de les dues Rigobertes ha estat possible gràcies a la complicitat de la cantant catalana i la col·laboració de la Colla Geganters de la Bisbal d'Empordà, que acompanyaran la Rigoberta durant l'actuació.

A banda de les dues Rigobertes, aquella nit també passaran per l'escenari del festival Zahara, Cala Vento, Habla de mí en presente i Serial Killerz.

La resta de la programació de l'Ítaca Sant Joan inclou les actuacions de Zoo, Ana Tijoux, The Tyets i Asian Dub Foundation Sound System -el dia 23 de juny- i Oques Grasses, Roba Estesa, Suu, La Sra.Tomasa i Zetak - el 24 de juny-.