Pocs guitarristes tenen el prestigi que Bill Frisell ha acumulat amb els anys. El músic i compositor, figura clau de la guitarra jazzística i de la música americana de les darreres dècades, serà aquest diumenge (20.00) a l’Auditori de Girona en la seva única actuació a Catalunya.

Amb una carrera de més de quatre dècades a l’esquena, Frisell és un dels creadors contemporanis més rellevants en l’àmbit del jazz, el rock, el country i el blues i una figura determinant en la carrera d’artistes com Elvis Costello, Marianne Faithfull o Paul Motian. La seva versatilitat l’ha fet col·laborar també amb artistes com Bono d’U2 i posar música a pel·lícules de Gus Van Sant i Wim Wenders.

A Girona actuarà en format trio amb Tony Scherr al contrabaix i Kenny Wollesen a la bateria, dos dels seus col·laboradors habituals i amb qui, assegura, gaudeix «del luxe» de tocar el que li passa pel cap en aquell moment: «música de qualsevol dels meus àlbums: estàndards, temes folk o el que sigui». «Ells són per a mi un repte i una inspiració cada vegada que estem junts», diu.

Abans del concert, a les 16.30, Frisell oferirà a La Marfà una classe magistral de guitarra per a la qual estan a punt d’exhaurir-se les seixanta places disponibles. Prèvia inscripció (10 euros), els assistents podran conèixer com treballa la improvisació, la composició o la interpretació i saber més de la seva trajectòria musical i vivències explicades en primera persona.

Dissabte, el Quartet Casals

També a l’Auditori, però dissabte, Ibercamera ha programat l’actuació d’un dels millors quartets del món, el Quartet Casals, per celebrar el 25è aniversari d’una formació que ha deixat empremta en la música de cambra del país. En l’avantsala de la commemoració oficial del seu quart de segle, que inclourà una gravació i una sèrie de concerts de la integral de l’Art de la Fuga de Bach, el Quartet Casals interpretarà un programa amb peces de Haydn, Xostakóvitx i Mendelssohn.