Vadart, el Festival d’Art Multidisciplinari i Música del Pla de l’Estany, creix i passa d’un a quatre dies en la seva segona edició, que se celebrarà durant el mes de juliol. Després de fer-se l’any passat a Fontcoberta, enguany s’hi sumen també Palol de Revardit i Banyoles, amb una vintena d’activitats entre concerts, exposicions i tallers.

El segon festival Vadart arrencarà el 8 de juliol al castell de Palol amb l’actuació de Northern Cellos i un artista encara per confirmar.

Suu i el Refugi de Músics actuaran el 22 de juliol a la zona esportiva de Fontcoberta, mateix espai que l’endemà acollirà l’espectacle Parné de Glòria Ribera; Versonautas presentant Astre Blau o la companyia Un salt al circ, entre altres propostes.

El 24, també a Fontcoberta, Keith Lamar & Albert Marquès presentaran en exclusiva el projecte Freedom First, una iniciativa que uneix la música del pianista català i d’un pres condemnat a mort als Estats Units. Lamar, a la presó, intervindrà telefònicament al concert, mentre que els quatre músics seran presennts a l’escenari del festival.

En paral·lel, Banyoles acollirà diverses exposicions i activitats d’art contemporani.