Després de tres anys, el festival Tempo recupera l'escenari a la plaça dels Jurats de Girona, amb concerts com els que hi oferiran La Casa Azul, Ramon Mirabet i La Bien Querida. La catorzena edició del certamen arrencarà el 8 de juliol amb tres jornades de consecutives de pagament a la plaça, i posteriorment oferirà concerts gratuïts als jardins del passeig Arqueològic, juntament amb altres propostes literàries i gastronòmiques. 

La Casa Azul donarà el tret de sortida al Tempo el divendres 8 de juliol, el 9 serà el torn de Ramon Mirabet i el 10 tindrà lloc l’anomenada Tempo Dones, una nit amb la presència de quatre artistes femenines: La Bien Querida, Cecilia Krull, Joina i Blondex. Totes aquestes actuacions estan previstes a la plaça del Jurats, escenari que el festival no podia fer servir des de l’esclat de la pandèmia. 

L’estiu passat va reunir 22.100 espectadors amb una quarantena de propostes gratuïtes al passeig Arqueològic, i la intenció del Tempo era celebrar concerts de pagament d’MClan, Dorian i Sofía Ellar a la Copa, però finalment es va desestimar, de comú acord amb els artistes, per la situació sanitària del moment. L’organització tenia la intenció de celebrar-los enguany, però finalment s’ha optat per recuperar el model de concerts a la plaça dels Jurats per motius logístics i d’organització.

El director del festival, Albert Candela, remarca que «la plaça dels Jurats és un senyal d’identitat de Tempo. «És un espai idíl·lic i poder recuperar-lo és tornar a temps de prepandèmia», diu. 

Un dels concerts, el de Ramon Mirabet, inclourà traducció simultània amb llenguatge de signes a càrrec d’EnCantados.