El festival Neu! presenta el seu projecte de hip hop comunitari al barri de Germans Sàbat de Girona, Los hijos del barrio. La iniciativa, que s’ha desenvolupat durant la darrera edició del festival l’hivern passat per potenciar el talent dels joves del barri, ha inclòs la creació d’una cançó, Los hijos del barrio, amb HS Crew (Kasi / Ware /El Chope / Sucio / Kriker). La producció ha anat a càrrec del raper i pedagog Vinnie Kairos i l’equip del Punt de Trobada Jove Esquerra del Ter.

El director del festival Neu!, Xebi Salvatella, assenyala que el certamen ha volgut anar més enllà de l’exhibició en sales i auditoris, primer amb la creació del segell discogràfic del Neu!, que és a punt de treure el seu primer projecte, i ara oferint «recursos i experiències motivadores» als joves de Germans Sàbat, que potser no tindran facilitats per accedir a escoles de producció musical privades.

El projecte de hip hop comunitari ha inclòs cinc sessions de preproducció i producció entre desembre i gener en què han participat joves d’entre disset i dinou anys i s’ha tancat darrerament amb la gravació de la cançó a l’estudi de La Marfà, a més del rodatge del videoclip de la mà de l’escola d’audiovisuals Cifog.

La voluntat del Neu! és que aquest projecte tingui continuïtat i pugui créixer.