El músic bosnià Goran Bregovic va presentar ahir a l’Auditori de Girona el seu darrer treball, Tres cartes de Sarajevo. Bregovic, tot un emblema de la música balcànica, va oferir a Girona una autèntica festa en el que serà el seu únic concert a Catalunya aquest any. Acompanyat de la famosa The Wedding and Funeral Orchestra, que va aparèixer entre el públic a l'inici de la vetllada, el músic va fer aixecar a ballar bona part de l'auditori des dels primers minuts.

Bregovic va repassar temes del seu nou treball, però també diverses cançons en espanyol i clàssics com Bella Ciao o Kalashnikov. En presentar aquesta darrera cançó -que va servir per tancar uns 90 minuts de concert-, l'intèrpret va bromejar assegurant que potser no era el millor moment per tocar-la, en referència a la guerra a Ucraïna, i va decidir dedicar-la "a la pau". 

Bregovic va actuar a l'Auditori de Girona dins la programació del festival Ítaca, que està celebrant el seu desè aniversari i que per primera vegada ha programat un concert a la capital.