La segona edició de Salat, el festival d'humor de Porta Ferrada, portarà una desena d'espectacles còmics a Sant Feliu de Guíxols. De l'1 al 3 de juliol, els integrants de La Sotana, els creadors del podcast La Ruina o Quim Masferrer passaran per cinc espais de la ciutat per unir-se a la celebració del seixantè aniversari del degà dels festivals d'estiu de Catalunya.

La directora artística del festival, Anna Portomeño, detalla que s'ha volgut continuar amb la fórmula de la primera edició, ampliant els formats i proposant diversos estils de fer humor, amb l'objectiu de consolidar-se.

El cartell d'aquesta segona edició l'encapçalen els membres de La Sotana Joel Díaz, Manel Vidal, Magí, Andreu Juanola i Enric Gusó, i Tomàs Fuentes i Ignasi Taltavull, creadors del podcast La Ruina. L'encarregat d'obrir la cita serà Quim Masferrer amb Bona Gent a l'Espai Port, en substitució de La vida moderna conduït pels humoristes David Broncano, Ignatius i Héctor de Miguel, espectacle que s'havia anunciat fa unes setmanes i que finalment ha caigut de la programació.

A la programació d'enguany també hi ha el ceretà Comandante Lara -juntament amb Vicente Ruidos i Calladitas estáis más guapas o Ricardo Moya amb el seu programa El Sentido de la Birra i una edició especial de sobretaula.

La proposta familiar anirà a càrrec de Chiqui Kamming i l'espai Carmen Thyssen acollirà una exposició d'il·lustracions d'humor de La Prados.

L'organització de Salat, la promotora TheProject i la productora d'humor MPC Management, volen potenciar la participació del públic amb una edició especial de L'Altre Mic. Aquesta edició especial del micro obert surt de Barcelona per buscar talent local a la Costa Brava, obrint una convocatòria en línia perquè qui vulgui s'animi a pujar a l'escenari.

Les entrades ja estan a la venda a salat.cat.