Diari de Girona

Diari de Girona

Neix una nova orquestra: l’Alt Empordà Big Band

Integrada per una vintena de músics de la comarca o vinculats, han escollit el Teatre d’Ordis per fer-hi la preestrena aquest vespre

Alguns dels músics de la nova «big band» assajant aquest dissabte passat a Ordis. | EDUARD MARTÍ

Aixecar de zero una big band no és un repte fàcil. Per al saxofonista figuerenc Jordi Pellejà sempre havia estat un somni quan ja de nen, amb dotze anys, va veure per primer cop actuar La Locomotora Negra a Figueres. Ara, coincidint amb la desaparició d’aquesta mítica jazz band després de mig segle als escenaris, ha animat el naixement de l’Alt Empordà Big Band, una nova orquestra amb vint músics empordanesos, tant professionals com músics docents, que busca «perpetuar l’esperit de les big band per la següent generació» i demostrar que la passió i el talent també bategen a comarques.

A manera de preestrena, han escollit el Teatre d’Ordis, el seu local d’assaig, per oferir el primer concert, avui a les 8 del vespre.

La formació, dirigida per Francesc Ubanell amb Marc Parrot a la veu, la integren els saxos Álvaro Bellsolà, Jordi Pellejà, Xavi Prat, Sergi Labarta, Joan Mallol; els trombons Jordi Amorós, David Antius, Raül Sànchez; les trompetes Alfons Vila, Josep Pineda, Malcolm Bradshaw, Lluís Ferrer, Josep Coma i Pep Mogas. Completen la secció rítmica Rufo Iranzo, Xavi Rollán, Marco Salerno i Jordi Pous.

«La nostra filosofia és passar-ho bé i, per això, prevalen les persones, els músics», assegura Pellejà.

El repertori de l’Alt Empordà Big Band es sustenta, com a base, en el «veritable swing» però amb ganes també de ser oberts, de barrejar-ho amb altres estils com la salsa jazz o el funk.

La idea, segons Pellejà, és que els joves que estudiïn música vegin que hi ha alternatives, una big band propera on assajar o actuar. «És un actiu que els pot permetre fer un salt, és un aprenentatge perquè tocar en una big band és un idioma diferent», afirma Pellejà tot afegint que «és una base per començar i que ajudi a professionalitzar i millorar la forma de tocar».

La voluntat és anar recorrent diferents pobles i escenaris de la comarca per, poc a poc, donar-se a conèixer

El 28, a Pau

El 28 de maig tocaran a Pau, amb un concert que tanca la temporada 2021-22 de Jazz a Pau, una edició que ha acollit grups com Jazz de Copas, Tres Notas, Get The Groove, Pelacanyes Band, o la banda de Joves Jams.

Compartir l'article

stats