Orchestra Fireluche, Roger Mas, La Ludwig Band, Brodas Bros o El Pony Pisador són alguns dels artistes que passaran per la divuitena edició del festival Emergent. Del 30 de juny al 9 de juliol, el certamen portarà les arts en viu als pobles de Sarrià de Ter, Fornells de la Selva, Cervià de Ter, Vilablareix, Sant Gregori i Madremanya, amb la voluntat d'acostar la cultura a poblacions de fins a 5.000 habitants.

El festival organitzat per Fringe amb el suport del Consell Comarcal del Gironès proposa espectacles de petit format i curta durada, unint en una sola nit disciplines com la música, la dansa o el circ.

La cita arrencarà el 30 de juny a Sarrià, amb les actuacions de l'Orchestra Fireluche, Joan Colomo, Marcs Sarrats, la companyia Zero en Conducta i Los Informalls.

L'endemà, 1 de juny, serà el torn de Fornells de la Selva, amb Judit Neddermann, Brodas Bros, La Ludwig Band, Joana Andreu i Júlia i Àfrica.

El cartell de l'Emergent a Cervià de Ter, el 2 de juliol, inclou la participació de Mazoni, Godai Garcia, CobosMika, Sommeliers i Fs Freestyle Team.

Vilablareix el 7 de juny acollirà El Petit de Cal Eril, el poeta Josep Pedrals, La Remei de Ca la Fresca, Carlo Mô o Poker de Iaies.

El 8 de juliol a Sant Gregori hi ha programats El Pony Pisador, La Fem Fatal, Mila Martínez, Alaire i de nou Fs Freestyle Team, i tancaran l'Emergent a Madremanya el dia 9 Roger Mas, Goday Garcia, Maria Villate, Manzau i Telarquia. 

Totes les vetllades començaran a les 9 i acabaran amb un fotosketch de David Julià. 

El preu de l'entrada per nit és de 12 euros de forma anticipada, 16 a la taquilla i 5 pels menors de vuit anys. També hi ha abonaments de tres dies.