El trio format per Cristina Miguel (saxo tenor i clarinet baix), Marcel·lí Bayer (saxo contralt, clarinet i clarinet baix) i Clara Lai (piano) presenta el concert Tríptic aquest dissabte, 28 de maig, a 2/4 de 9 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. L’actuació s’emmarca en la 28a edició de FEMJazz! – Festival d’Emergències Musicals de Banyoles, impulsat pel Taller de Música, i està coorganitzada amb Joventuts Musicals de Banyoles.

Tríptic és el quart concert de la saxofonista i compositora de Mollet del Vallès Cristina Miguel com a primera artista itinerant d’Els Millors Festivals. Aquesta xarxa agrupa de festivals de jazz de petit i mitjà format dels Països Catalans, i el Taller de Música de Banyoles n’és un dels impulsors. Després d’haver actuat als festivals de Vic, La Garriga i Vilafranca del Penedès, la saxofonista s’estrena a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, abans de posar rumb cap als dos festivals restants, a Igualada i Portocolom (Mallorca). En cadascuna d’aquestes cites, la música vallesana presenta una proposta diferent en format i repertori.

A Banyoles, Miguel s’acompanya de Bayer i Lai, dos altres noms destacats de l’escena jazzística catalana actual, especialment pel que fa a les músiques improvisades. Així, Tríptic és un concert que es planteja com «laboratori col·laboratiu de composicions i experimentació», en què els intèrprets jugaran«amb la fina línia entre allò preestablert i allò instantani per

aconseguir una llibertat expressiva», en paraules de Miguel.

Les entrades (5 €) es poden comprar en línia al web de Cultura Banyoles o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. Després del concert, la música continuarà a FEMJazz! amb la producció pròpia 97onzas & KIW i DJ Saikel a La Muralla.