Setanta obres opten al 55è premi Prudenci Bertrana de Novel·la, una xifra molt per sota de les 124 de l’any passat i en una línia similar a la del 2020, quan van ser 78. Un cop tancat el termini de presentació d’originals per optar als premis literaris de Girona, que s’entregaran el 20 de setembre, el Bertrana és el que acumula més participació.

El segueix, amb 59, el premi Miquel de Palol de Poesia, que també queda lluny de les 170 obres participants l’any passat; el Ramon Muntaner de Literatura Juvenil, amb 28 i finalment, el Carles Rahola d’assaig, amb 22.

Les decisions dels jurats d’aquests quatre premis es faran públiques a finals de juny en un comunicat i el lliurament serà al setembre, en l’habitual cerimònia a l’Auditori.

Encara està obert el termini per presentar candidatures al 22è Premi Lletra a la millor iniciativa digital de i sobre literatura catalana, que acabarà el proper 7 de setembre. 

A més, segons informa la Fundació Prudenci Bertana, el jurat ja està treballant en la selecció de les lletres que concursaran pel 27è Premi Cerverí i de la millor traducció al català publicada en llengua catalana durant el 2021, que rebrà el primer premi Aurora Bertrana.