Després de l’edició de l’any passat, sense espectacles de carrer i amb limitació d’aforament, aquest cap de setmana ha tornat el festival de màgia Fimag a Torroella de Montgrí. Amb gairebé una vuitantena de sessions de màgia en onze espais diferents, i amb l’atractiu de recuperar els espectacles programats al carrer. El Fimag va començar divendres i acaba avui. Els espectacles s’agrupen en diferents blocs: La Gran Màgia, la Màgia Singular i la Màgia Popular.

Torroella concentra en un sol cap de setmana els millors mags del panorama actual, en una edició especial, la desena, en què confluiran a Fimag més números premiats que en cap de les nou edicions celebrades fins ara i en què el festival recupera l’alè del carrer.

Ahir va tenir lloc la Gran Gala Internacional, amb «Mario López y el milagro de la sal», primer premi al programa televisiu nord-americà Fool&Us; Javi Rufo, guanyador del Premi FISM Europa de Manipulació i Màgia de Sala pel seu especial Calaix de Sastre; els catalans Ramó&Alegria, amb un número de màgia poc usual, sobretot canalla, reconegut amb el segon premi FISM Europa de grans il·lusions; el mag Edgard, Premi Nacional de Grans Il·lusions amb «Dejà vu, el viatge final»; i el belga Laurent Piron amb el poètic número «Paper ball», Gran Premi FISM Europa 2021. Mai s’havien presentat en una sola gala de Fimag tants números premiats.

Avui es celebra el gran espectacle de l’edició 2022. És «Efímero Live» de Jorge Blass, un fora de sèrie lloat per figures com David Copperfield o Juan Tamariz.