El quart Congrés Internacional sobre Ciència i Literatura congregarà més de 150 acadèmics d’arreu del món dels àmbits científic i humanístic a Girona. La trobada, que arrenca demà a l’Auditori Josep Irla de Girona i durarà fins el 2 de juliol, és el primer congrés organitzat per la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill de la Universitat de Girona. En altres edicions, han acollit l’esdeveniment Atenes, Polleau (Àustria) i París.

El congrés aglutinarà conferències magistrals, ponències i taules rodones. La conferència inaugural, La pesta en l’art occidental, anirà a càrrec del doctor Juan F. Campo, metge assistencial a la Clínica Bofill i ponent habitual de la Càtedra Dr. Bofill.

Divendres, Jorge García López, professor a la UdG, oferirà la conferència Ciencia, filosofía y literatura en la primera ilustración española: el caso de Martín Martínez, mentre que l’historiador i professor de l’Escola d’Estudis Superiors en Ciències Socials de París, Jordi Canal, conclourà impartirà la ponència Civilització contra barbàrie? Euclides Da Cunha, Mario Vargas Llosa i la guerra de Canudos.

Per concloure aquesta edició del congrés, George Vlahakis, membre del comitè científic, investigador i conferenciant dins la Universitat Oberta Hel·lènica a Patras oferirà la conferència Ciència i literatura a règims autoritaris europeus.