L'escriptora Glòria de Castro ha guanyat el premi Llibreter de Literatura Catalana per la seva novel·la L’instant abans de l’impacte, i la portuguesa Rebecca Makkai s’ha imposat en la categoria d’Altres Literatures amb Els grans optimistes, les dues editades per Periscopi.

En nom del comitè seleccionador, el llibreter i president del Gremi, Eric del Arco, destaca que Glòria de Castro es fa ressò d'una generació, amb «una crítica feroç del sistema laboral i social que vivim, a través d'un dietari de desobediència consumista, escrit amb un humor negre exquisit i una prosa fluïda i àgil».

En el premi Llibreter, convocat pel Gremi de Llibreters de Catalunya, voten les llibreries de tot Catalunya a obra publicada, en cinc categories diferents. Els altres guardonats en l'edició XXIII del Premi Llibreter han estat, en la categoria de Literatura Infantil i Juvenil en Altres Literatures, Mary John, de la també portuguesa Ana Pessoa, publicada per L'Altra Tribu; la de Literatura Infantil i Juvenil en Català ha recaigut en L’hivern del Sr. Jeroni, d’Eulàlia Canal, editat per AnimaLlibres; i la categoria d'Àlbum Il·lustrat l’ha guanyat Rita Sineiro amb Cues de somnis d’Akiara Books.