El festival de dansa i arts del moviment Figueres Es Mou ha tancat amb més de 5.200 assistents la seva edició més popular. Des de dijous passat i fins diumenge, el festival ha ofert una quinzena d'espectacles als carrers i places de la capital empordanesa.

Els espectacles de pagament o amb reserva prèvia programats han exhaurit totes les entrades disponibles. Les propostes de pagament Secrets, de la companyia Tombs Creatius, i The Frame, d'Eléctrico 28, van omplir totes les sessions previstes, i es van esgotar les places de l'itinerari per descobrir els murals artístics de la ciutat que va incloure l'espectacle de dansa El arte de rebobinar, un duet d'Adrián Vega i Marina Pravkina.

Tot i el bon funcionament dels espectacles de pagament, l'organització assenyala que mantindrà en futures edicions la gratuïtat en la majoria de les seves propostes i que només es programaran espectacles de pagament puntuals si això permet millorar la qualitat artística de la programació.

Més enllà de l'èxit d'assistència, però, les organitzadores del festival destaquen la qualitat artística de les propostes i la bona valoració del públic i ja encaren la preparació del festival de l'any vinent, per celebrar la desena edició.