Diari de Girona

Diari de Girona

Camilo i Cap Roig, entre 8.000 milions de persones

El cantant i compositor colombià Camilo, una de les grans sensacions de la música llatina actual, aplega més de 2.000 persones a l’escenari baix-empordanès en una vetllada inoblidable en la qual va demostrar el seu vessant romàntic interpretant èxits com «Manos de tijera», «Nasa» o «Pegao»

8

Camilo i Evaluna Montaner en un moment del concert JOSÉ IRÚN

Ja és casualitat. Al món hi ha 8.000 milions de persones i més de 2.000 van tenir la sort de coincidir al Cap Roig Festival per acomiadar en directe la gira europea de Camilo. Era el primer cop que el cantant, compositor, músic i productor colombià actuava a terres gironines, però, segons va explicar, té clar que hi tornarà. És més, ho farà parlant íntegrament en català. O, com a mínim, ho intentarà. «És meravellós tornar a Catalunya. Hem tingut una oportunitat preciosa de recórrer per carretera els vostres paisatges. Per vosaltres són quotidians, però per nosaltres són preciosos. Moleu molt (i amb això acabo tot el català que sé). El pròxim concert serà tot en català. No puc comprometre’m a aconseguir-ho, encara que faré tot el possible perquè així sigui», va comentar desprenent el seu carisma. Camilo és pura generositat i el seu bon rotllo ràpidament va impregnar-se entre el públic. La seva «tribu».

L’espectacle va anar in crescendo des de bon principi. Primer va ser l’impacte de quatre pantalles gegants amb gran un muntatge de llums que siluetejava un tipi, la típica tenda de campanya dels indis que tant el caracteritza. Mentre que el plat fort va ser l’aparició de Camilo vestit de blanc i fent sonar un tambor que esquitxava gotes d’aigua al ritme de Kesi. La reacció dels assistents va ser d’aixecar-se immediatament de les cadires per acompanyar-lo cantant, ballant i també, per què no, «celebrant l’amor en un lloc com Cap Roig». De romàntic, Camilo, ho és una estona. «Guardeu aquest moment i visualitzeu-lo. Us poden caure llàgrimes, però per la cançó correcta», va insistir. L’artista llatí va continuar amb alguns dels seus èxits mundials com "Ropa Cara", "Favorito", "Pesadilla" o "La Mitad", que va interpretar-la assegut a la vora de l’escenari mentre tocava la guitarra. Va fer una posada en escena similar amb "Manos de tijera", tot i que aquest cop feia servir un teclat amb gran habilitat.

Un dels moments més emotius de la nit va ser quan va sortir a l’escenari la seva esposa Evaluna Montaner, que també és cantant. Han fet part de la gira europea junts, però tot i així va ser una autèntica sorpresa per a molts dels assistents. La complicitat de la parella va fer-se evident amb "Por primera vez" i "Machu Picchu". Tot seguit, Evaluna va fer un pas al costat. Camilo, que més tard es posaria uns pantalons negres, mantindria el seu xou particular amb "Nasa" -cançó cantada amb Alejandro Sanz que va sortir a la llum el passat juny-, "No te vayas", "Millones", "Tattoo" -que comparteix amb Rauw Alejandro-, "Tutu", "El mismo aire" -amb Pablo Alborán-, "Bebé", "Pegao" i la infal·lible "Vida de rico". Alhora, va tenir un altre missatge per a la «tribu»: «Valoreu qui sou. Tant de bo que aquest concert sigui un mirall per als nens i que estiguin convençuts que no hi ha ningú com ells». 

El cantant també va avançar la lletra d’una de les cançons del nou disc, "De adentro pa fuera", que es publicarà el pròxim 6 de setembre. El colombià, però, va demanar explícitament que ningú la gravés i s’oblidés de la tecnologia per una estona. La majoria li va fer cas. Va tancar el concert i, de retruc, la gira posant el colofó amb "Índigo". Tenint en compte que està dedicada a la seva filla de tot just té quatre mesos, Evaluna va reaparèixer per aquest cop sí acomiadar-se plegats d’una nit inoblidable. 

Compartir l'article

stats