El Grup de Música i Teatre El Gínjol ja ho té tot preparat per estrenar avui i demà, a les 22 h i 18 h respectivament al Teatre La Societat de Maçanet de la Selva, A galet d’or, el seu darrer espectacle musical que presenten dins el marc del Festival de Varietats.

El musical és una adaptació del clàssic conte popular català El rei que tenia el nas vermell, però, en aquest cas, el protagonista serà un cantautor que, amb moltes ganes de vi, arriba a un hostal per apaivagar la seva set. Tot i estar basat en un conte popular, gran part de l’argument és de producció pròpia i a l’obra hi actuen una vintena d’actors de totes les edats i s’hi canten en directe cançons que van des de la banda sonora de Joc de Trons al popular Bella Ciao fins a cançons de taverna.

A galet d’or està emmarcada en el XXV Festival de Varietats, un festival que en els últims deu anys s’ha encarat cap a la producció de musicals d’elaboració pròpia, exceptuant l’any passat que es va fer una adaptació d’una òpera. Amb el d’aquest any, el Grup de Música i Teatre el Gínjol ha elaborat set musicals propis amb guió original i cançons adaptades de diferents gèneres, des de cançons tradicionals fins a hits de Disney i dels anys 70 i 80.