El festival Som de Mar de Lloret de Mar arrenca demà al vespre als jardins de Santa Clotilde. Ho farà amb el 70% de l’aforament ja venut i el cartell de complet per a les actuacions de Rosario i Sergio Dalma.

En total, fins el 27 d’agost, nou artistes passaran pel jardí botànic lloretenc, amb noms com Manel, que s’encarregaran de la nit inaugural; Blaumut, Joan Dausà, Ramon Mirabet, a més de Coque Malla i Boney M ft Liz Mitchell. El punt final el posaran Els Pets, la setmana vinent.

Som de Mar va néixer l’estiu del 2020 i que està organitzat per l’Ajuntament de Lloret i la productora gironina U98Music.

Després de dos anys condicionat per les inclemències de la pandèmia, el certamen selvatà encara la tercera edició creixent en aforament. Un cop aixecades les restriccions i, per tant, amb el 100% de les butaques disponibles, la capacitat del recinte passa de les 600 butaques de l’any passat a 1.200 localitats.

A més, com a novetat, també estrena un village a Sa Boadella, un balcó a la cala del mateix nom amb més oferta gastronòmica i accés gratuït.

La segona edició del certamen, celebrada l’estiu passat, va assolir un 75% d’ocupació amb 4.500 espectadors, segons els organitzadors. Un 65% del públic va ser de fora de Lloret de Mar.

Sopar solidari

El festival i l’hotel Santa Marta organitzen avui la segona edició del Sopar d’Il·lusions, un àpat solidari a benefici de la fundació Amics Joan Petit, per a la recerca de noves teràpies per a tumors celebrals i sarcomes infantils.

La vetllada solidària comptarà amb la presència de Ramon Mirabet, que forma part del cartell del certamen, i l’actuació de Betson.

En la primera edició, el sopar va recaptar 10.000 euros per a l’Institut de Recerca de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona.