El Festival Internacional de Teatre Amateur, el Fitag, tanca la darrera edició amb l’actor i director Martí Peraferrer al capdavant amb uns 9.200 espectadors i un 75% d’ocupació. El festival s’ha celebrat durant cinc dies, del 23 al 27 d’agost, en diferents espais de Girona i també a Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres. 

En total s’han programat 36 espectacles, 21 dels quals gratuïts, en què han participat 29 companyies gironines, d’arreu de l’Estat i també de països com el Perú, Ucraïna o Mèxic. 

Tot i que la pluja va obligar a reubicar algunes funcions que s’havien de representar a l’aire lliure, s’han pogut tirar endavant tots els espectacles previstos i, segons Peraferrer, «s’ha recuperat el nivell d’ocupació previ a la pandèmia». 

En el cas dels espectacles programats a la sala La Planeta, el Centre Cultural La Mercè i el Pati de les Magnòlies, a la seu de la Generalitat a Girona, s’ha fregat el ple total, segons els organitzadors, que també recalquen especialment els 510 espectadors de les sis representacions de Fitag als Municipis. 

Canvi de gestió

Aquesta ha estat la darrera edició del Fitag amb Peraferrer en la direcció artística.  La Diputació de Girona, organitzadora del Fitag, explicava fa uns dies a Diari de Girona que té previst licitar abans que s’acabi l’any un nou contracte de gestió del festival. Es tractarà del contracte d’un servei integral que inclou tant la direcció com la gestió i l’organització del Fitag.