La quarta edició del FlamenGi, el Festival de Flamenc de Girona, portarà Las Migas a Figueres i Alba Carmona a Banyoles. La cita anunciarà la programació completa el 20 de setembre, però ja avança dos dels plats forts d'aquesta edició: Las Migas i Alba Carmona, dos concerts co-programats amb el Teatre El Jardí de Figueres i l'Auditori de Banyoles, respectivament. Com a prèvia del festival, que se celebrarà de l'11 al 27 de novembre, el 24 de setembre la cantaora Mayte Martín farà un concert íntim a La Mercè de Girona després de deu anys sense actuar a la ciutat.

En el cas de Las Migas, presentaran el 26 de novembre a Figueres el seu darrer disc, Libres, en el que serà la cloenda del festival. El concert, a més, estarà emmarcat dins del Dia Internacional Contra la Violència Masclista.

Per la seva banda, el 19 de novembre Alba Carmona actuarà a l'Auditori de Banyoles en un format íntim acompanyada del guitarrista Jesús Guerrero per interpretar un repertori que combina cante tradicional amb temes propis i versions de Chavela Vargas, Carlos Cano o Lluís Llach.

Les entrades pels concerts de Las Migas i per Alba Carmona es posen a la venda aquest dijous a les 8 del vespre a través de la web de FlamenGi, on ja estan disponibles les entrades pel concert de Mayte Martín.