Mazùt, un dels títols emblemàtics de la companyia de circ Baro d'Evel; l'adaptació de La trena que acaba d'estrenar Clara Segura o Paraíso perdido, d'Andrés Lima amb Pere Arquillué són alguns dels espectacles que passaran pel Teatre Municipal de Girona el 2023. L'equipament recupera la programació estable a finals de desembre, després de Temporada Alta, i farà pública la programació al novembre, però de moment ja ha avançat cinc espectacles de teatre i circ de la nova temporada. 

Entre aquest primer grup d’espectacles, destaca l’adaptació teatral de La trena, dirigida per Clara Segura. L’èxit editorial de Laetitia Colombani puja a l’escenari amb una proposta de Cristina Genebat, Marta Marco, Bet Orfila i la mateixa Segura. 

Una altra adaptació teatral que es podrà veure a Girona és El pare, de Florian Zeller, que gira entorn de l'Alzheimer. El muntatge està dirigit per Josep Maria Mestres i interpretat per Josep Maria Pou.  

Andrés Lima, Premi Nacional de Teatre 2019 i un dels fundadors d’Animalario, passarà per Girona amb un homenatge a la bellesa de les paraules del poema èpic Paraíso perdido, de John Milton, des de la mirada contemporània. L’obra, amb text de la figuerenca Helena Tornero i protagonitzada per Pere Arquillué, també és un homenatge a l'ofici del comediant.

Mazùt, un dels títols clau de la companyia circense catalanofrancesa Baro d'Evel, també formarà part de la programació del Municipal. L'espectacle va obrir línies de treball entorn de la barreja de llenguatges escèniques que la companyia va explorar després en les aclamades Bestias, Là i Falaise. Arribarà a Girona, però sense els seus creadors, Blai Mateu Trias i Camille Decourtye, en escena, perquè han passat el tetimoni a Marlène Rostaing i Julien Cassier. 

Finalment, el Teatre Municipal reprogramarà Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig, del Col·lectiu Que No Salga de Aquí, que es va haver de cancel·lar la temporada passada a causa d’una lesió d’una de les intèrprets. L’espectacle, Premi de Noves Tendències als Premis de la Crítica de Barcelona 2022, rastreja, amb eines del teatre documental, l’autoficció i el freak show, l’evolució del mite de l’hermafrodita des de la llegenda arcaica fins les persones que l’encarnen en l’actualitat. 

Les entrades es posaran a la venda a finals de novembre.