A Tempo, el projecte educatiu de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, farà un pas més enllà aquest curs amb la creació al juliol de la primera universitat d’estiu de l’Estat que uneix arts i educació. La cita, que segons el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, s’està acabant de dissenyar, vol ajudar els docents a introduir les arts a les aules, donant-los eines per treballar plegats amb els artistes, com ja fa temps que fa A Tempo.

«La nostra idea és començar amb una cosa petita, però oberta a docents de tot arreu, i la vocació és que a la llarga el projecte vagi creixent», explica Sunyer sobre una de les noves branques d’A Tempo, una iniciativa que des de fa cinc edicions vol ajudar a trencar la barrera entre la cultura i l’ensenyament.

La sisena edició portarà nou espectacles gratuïts a escoles i instituts de Girona i Salt durant el festival, perquè els estudiants entrin en contacte amb les arts escèniques durant l’horari lectiu. L’objectiu del projecte és arribar a tot l’alumnat de les dues ciutats després de les «bones xifres de participació de l’any passat», destaca el president de La Ciutat Invisible, Joaquim Nadal. S’hi van implicar 53 dels 59 centres de primària i secundària de Girona i Salt, amb 113 accions educatives gratuïtes per a 3.173 estudiants, amb la participació de 259 docents i 36 artistes i formadors. Fins al moment, en el conjunt de les cinc edicions del projecte, hi han participat 22.918 estudiants.

Els alumnes, però, també seran protagonistes. Per una banda, amb la celebració d’una nova edició del Torneig de Dramatúrgia per a instituts, i per l’altra, amb la inclusió a la programació del certamen de l’espectacle Des dels nostres ulls, creat entre l’alumnat de quart d’ESO de l’institut Salvador Sunyer i Aimeric de Salt i la compania José y sus Hermanas.

Una plataforma digital

Una de les novetats d’aquesta edició és l’estrena d’una plataforma digital a través de la qual docents i artistes podran accedir a eines de formació i recursos per treballar a les aules competències relacionades amb diferents professions artístiques. 

La plataforma, segons Sunyer, permetrà mantenir A Tempo més enllà del festival i serà una via per donar eines als docents i que el projecte s’estengui més enllà de Girona i Salt, com ja està fent amb una formació per a professorat a Sevilla que va engegar l’any passat.

Amb un pressupost de 108.000 euros, A Tempo estrenarà també enguany un programa de poesia en què col·laboraran, entre altres, poetes com Josep Pedrals.