Juan Gómez Chicuelo; Mónica Chicuela, coneguda com La Chicuela, Maria d’Ávila i Laura Guillén, la Bicha seran alguns dels artistes que passaran pel festival Carmen Amaya de Begur, que se celebrarà del 18 al 20 de novembre.

Després de l’experiència de l’any passat, l’Associació de Comerç i Turisme amb el suport de l’Ajuntament de Begur tornen a dedicar tot un cap de setmana al flamenc i a recordar la bailaora Carmen Amaya, molt vinculada al poble, coincidint amb les dates de la seva mort.

A més de les actuacions de Chicuelo o la Chicuela, els assistents trobaran a Begur tallers de palmas i nudillos por bulerías, baile i baile tango, de pintura en moviment i la tradicional ruta matinera en homenatge a Carmen Amaya, així com una conferència dedicada a l’empoderament femení en el món del flamenc i la presència de la dona al llarg de la història. També s’impartiran tallers a les escoles de Begur i Esclanyà per apropar el flamenc als més petits.

Com a acte de cloenda del festival es durà a terme la tradicional sardinada popular junt amb una actuació de flamenc al Mas d’en Pinc, l’espai on va viure Amaya en els seus anys begurencs.