Amb un Teatre Municipal ple de gom a gom, el cineasta banyolí Albert Serra va pronunciar ahir el Pregó de les Festes de Sant Martirià de Banyoles. Serra va fer un seguit de reflexions i pensaments barrejats amb anècdotes viscudes a la seva ciutat natal.  

Serra va donar molta importància a la relació que sempre ha tingut i que encara té amb la gent de Banyoles i va remarcar la influència fonamental dels banyolins en la seva feina

També va dedicar una part del pregó a parlar del concepte lúdic de les festes de Banyoles, que també han marcat la seva trajectòria. En aquest sentit, va afegir que «cal mantenir viu aquest element, especialment de la nit i de les festes, propi del tipus que jo vivia i de la gent amb qui em movia» 

Va assegurar estar «molt orgullós de les festes de Banyoles i puc assegurar que mai m’ho he passat tan bé ni he vist mai unes festes ben divertides com el Carnestoltes, el Sant Joan o Sant Martirià». 

El cineasta va explicar com la vida en una ciutat petita com Banyoles li ha permès protegir-se «dels impulsos i del nerviosisme de la gran ciutat». Va afegir que totes les persones rellevants amb què s’ha creuat «procedien d’entorns no urbans», un entorn que, considera, propicia el desenvolupament de l’individu.

L’acte va ser inaugurat per l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, que va introduir la figura d’Albert Serra recordant que va ser, el 2009, «el primer a rebre el guardó de Banyolí de l’Any». També va destacar la recuperació de la normalitat de la setantena d’actes programats a Banyoles per la festa major, que comencen dijous i s’allargaran fins al pròxim dilluns 24 d’octubre.