El director de cinema Isaki Lacuesta dirigirà la sèrie de televisió basada en El fill del xofer, el llibre de Jordi Amat dedicat al periodista Alfons Quintà. La sèrie serà un thriller polític sobre periodisme, xantatges i corrupció basat en la novel·la de no ficció homònima d’Amat, que a partir de la vida de Quintà fa tot un retrat de la Catalunya de l’era Pujol. 

El nou projecte del cineasta gironí, que segons ha informat el mitjà especialitzat Variety està en les seves fases inicials de desenvolupament i de cerca de finançament, serà produït per Zeta Studios, responsable d’altres produccions per a la televisió com la sèrie Élite de Netflix.

A més de la direcció, Isaki Lacuesta s’encarregarà del guió juntament amb la seva col·laboradora habitual, la també gironina Isa Campo (Apagón, Maixabel, Un año, una noche), i Cristóbal Garrido (Fariña).

El fill del xofer, publicat en català per Edicions 62, i en castellà, per Tusquets Editores, és tot un fenomen editorial que ha venut més de 60.000 exemplars des de la seva publicació el 2020. 

Aquesta primavera, Norma Editorial també va publicar una adaptació en còmic d’aquesta història que conjuga poder, diners i tràfic d’influències en la Catalunya de Jordi Pujol, amb els mitjans de comunicació com a rerefons, a partir de la figura de l’exdirector de TV3, Alfons Quintà, qui va ser col·laborador de Diari de Girona fins que va matar la seva dona i tot seguit es va suïcidar. 

Lacuesta està immers aquests dies en la promoció del seu darrer film, Un año, una noche, que arriba demà a la cartellera. La pel·lícula aborda les seqüeles psicològiques de dos supervivents de l’atac a la sala Bataclan de París. 

Portada del llibre de Jordi Amat, 'El fill del xofer'. Edicions 62