El Museu Municipal de Llívia podrà aprofundir en l'evolució que ha tingut la medicina, els medicaments i les tècniques i coneixements dels professionals de farmàcia al llarg del temps. Tot plegat, gràcies a una donació de més de 1.500 objectes provinents de l'antiga farmàcia Amat de Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental) i de la farmàcia Estrella, que estava situada al carrer Ferran de Barcelona. Els fons rebuts estan datats entre finals del segle XIX i fins a mitjans del segle XX, fet que permet contrastar-los amb els de la farmàcia Esteva, que són anteriors a aquests i que actualment representen un dels principals «reclams» de l'equipament. L'objectiu és situar-se com a referent dins l'àmbit de la disciplina farmacèutica.

El director del Museu de Llívia, Gerard Cunill, explica que amb els nous objectes s'aconsegueix diversificar els fons de farmàcia que ja disposen i destaca el fet que, entre ells, hi hagi medicaments d'homeopatia. D'aquesta manera, segons diu, es podrà «aprofundir en el debat sobre la medicina i donar consciència històrica» sobre aquest mètode terapèutic. També posa en valor el contrast que es podrà fer entre el tipus de farmàcia més artesanal que es pot veure a l'equipament i l'evolució cap a la industrialització dels medicaments, ja que, segons assegura, molts establiments es van convertint durant el segle XIX en «petits laboratoris farmacèutics».

Pel que fa a les noves peces que han rebut, s'hi estan fent els primers treballs de registre, documentació i neteja, a més d'algunes actuacions puntals de conservació. Entre altres, la donació recull documentació diversa, material de laboratori, pots de vidre, albarels i flascons, els quals ocupen més de 80 caixes. L'objectiu és que, en un futur, els objectes puguin ser inclosos en publicacions o formar part d'exposicions, a més de convertir-se en una eina de recerca i, en molts casos, passar a formar part de la nova museografia del servei llivienc.