Diari de Girona

Diari de Girona

Dansa que salta de TikTok a l’escenari d’un teatre

La coreògrafa Núria Guiu porta a Temporada Alta «Cyberexorcisme», un espectacle que gira entorn del llenguatge corporal a l’aplicació

Un moment de l'espectacle. Mila Ercoli

La ballarina i coreògrafa Núria Guiu continua la seva recerca sobre la relació cultural que establim amb el cos acostant-se a TikTok amb l’espectacle Cyberexorcisme, que demà arriba a El Canal de Salt dins Temporada Alta. Després de Likes i Spiritual Boyfriends, Guiu intenta traslladar el llenguatge corporal que es fa servir a l’aplicació en una peça col·lectiva amb cinc intèrprets i tiktokers. 

Respecte al títol, Guiu explica que s’ha d’entendre l’exorcisme no en el sentit de demonitzar internet, sinó d’«alliberament de treure cap enfora i dur al teatre el que es veu a la pantalla». «Les danses de TikTok es consumeixen en solitari, a través d’una pantalla i en dos dimensions, col·locar-ho en un escenari i veure-ho de forma compartida modifica aquests codis propis que s’estan generant a la xarxa», diu. 

Per fer-ho, treballa amb cinc intèrprets que tenen relació amb l’aplicació TikTok: dues persones que es van fer virals, una censurada per la mateixa app i dos més que n’han sortit perquè s’hi va generar «un cercle tòxic». Aquestes experiències personals apareixen a l’espectacle, que és sense text, «fent que els cossos parlin». 

Cyberexorcisme segueix el treball engegat amb dues peces prèvies, Likes i Spiritual Boyfriends, en què Guiu investiga «com llegim el cos» i «quin valor té a l’hora de construir la identitat de la persona», i més en entorns digitals. 

En aquesta mateixa línia, avui també imparteix un taller a El Canal, adreçat a qualsevol persona amb interès en el moviment i en TikTok. No importa l’edat ni l’experiència en el camp de la dansa, només la voluntat, diu, de veure i posar en pràctica com es despleguen els moviments del cos a la xarxa. 

Compartir l'article

stats