El rodatge de Mrs. Davis, la nova sèrie del creador de Lost, The Leftovers i Watchmen, Damon Lindelof, i de Tara Hernandez, guionista i coproductora de The Big Bang Theory i Young Sheldon, arribarà la setmana vinent al Barri Vell de Girona després treballar en les darreres setmanes a Figueres. Està previst que entre dimecres i dissabte de la setmana que ve la nova producció de Warner Bros s’instal·li al cor del Barri Vell. La filmació obligarà a tallar «de forma intermitent la circulació de vehicles i vianants» del 16 al 19 entre les 8 del matí i les 8 del vespre, al voltant de la catedral i la plaça de Sant Domènec, segons ha informat l’Ajuntament de Girona.

Campament a la fortalesa figuerenca, la setmana passada. | JORDI CALLOL

Aquests talls de circulació de persones i vehicles es faran a plaça de la Catedral i la pujada de la Catedral, entre el portal de Sobreportes i la plaça dels Lledoners, que també estarà tallada; a la plaça dels Apòstols; al carrer del Bisbe Cartanyà; al passeig Arqueològic i a la plaça de Sant Domènec.

A més, el rodatge també farà necessari apagar, de forma puntual, l’enllumenat públic de les escales de la Catedral, la plaça dels Lledoners i el carrer dels Alemanys el dijous 17 i el dissabte 19, segons la informació facilitada pel consistori.

En relació amb els aparcaments al casc antic, a causa del rodatge i la logística que comporta, se senyalitzaran temporalment reserves d’espai en diversos punts del Barri Vell i també als afores de la ciutat.

Entre el 14 i 19 de novembre hi haurà reserves d’espai senyalitzades amb indicacions de dia i hora a la pujada de la Catedral; el carrer dels Manaies; la plaça dels Apòstols; la pujada de Sant Feliu; la plaça de Sant Domènec, i a la plataforma del Galligants al carrer de Bellaire.

La zona d’aparcament de Ferrater i Mora se senyalitzarà per a l’ús exclusiu de vehicles amb distintius autoritzats del Barri Vell.

Rodatge a Figueres

Des de fa com a mínim tres setmanes, l’equip de rodatge de Mrs. Davis ha estat treballant al castell de Sant Ferran de Figueres i, en els darrers dies, també a Boadella.

La fortalesa figuerenca ha sigut l’escenari de la recreació d’una mena de competició ambientada a l’edat mitjana amb uns 200 figurants gironins per a la qual es van col·locar domassos al mur del castell i una espasa de grans dimensions clavada a terra.

El rodatge de Figueres, que també va comportar la recreació d’un mercat medieval, va comptar amb la participació dels dos protagonistes de la sèrie, els actors Betty Gilpin i Jake McDorman.

Produïda per Warner Bros, la sèrie explorarà el conflicte entre la fe i la tecnologia en «una batalla èpica de proporcions bíbliques», segons els seus responsables. Gilpin interpreta una monja que lluita contra una totpoderosa intel·ligència artificial, mentre que McDorman es posa a la pell del seu ex, que també té una venjança personal contra l’algoritme.

Segons fonts coneixedores del rodatge, les localitzacions gironines no representaran Girona, sinó que a la sèrie representaran diversos escenaris de França, Escòcia o Itàlia, en diferents èpoques de la història, des del segle XII i fins a l’actualitat.