L’Ajuntament de Girona va acollir ahir la presentació del 19è volum de la col·lecció Girona Fotogràfs, dedicat al fotoperiodista Moisès Tibau. El llibre recull una vuitantena d’imatges de la primera època de Tibau, algunes publicades a El Punt Diari. Entre aquestes també hi figura una petita representació de fotografies capturades amb la càmera Polaroid que mostren una mirada més experimental. L’acte es va fer a Sala Miquel Diumé del consistori.

El volum és una selecció fotogràfica datada entre els anys 1982 i 1985. Girona és l’escenari principal, però Cadaqués hi té un paper protagonista. Lluny del tràfec de ciutat, el poble és recer, migdiades, gats al carrer, pells colrades de sol i mar, queviures, vermut i turistes. Entre un lloc i l’altre, la silueta del castell de Sant Julià de Ramis i el fum de la fàbrica Torres Hostench, a Sarrià de Ter, també s’inclouen en aquesta selecció. Fora del Principat, el conjunt aplega algunes fotografies de Londres amb motiu del Live Aid.

Records de Girona

El recull fotogràfic també recorda un eslògan: «Girona, cal anar-hi». Aquest va ser el lema de la campanya de promoció turística de la ciutat l’any 1982. Es van imprimir cartells, tanques publicitàries i es van penjar pancartes a l’autopista per seduir els visitants. El 1982, al mateix temps que s’enderrocava el camp de futbol de Vista Alegre tenia lloc la reforma de l’Estació d’Autobusos. La Girona d’aquell moment era l’avantsala de la de l’avui. A més d’aquestes dues obres, el llibre reflecteix alguns dels canvis en la fisonomia de la ciutat.