Sopa de Cabra ha fet embogir aquest dissabte el Palau Sant Jordi de Barcelona en el seu concert final en motiu de la celebració del 30 aniversari del disc ‘Ben endins’. El grup ha desplegat un repertori farcit de temes coneguts davant un públic molt entregat que no ha parat de cantar i ballar des del primer moment. Els gironins han comptat, a més, amb una tretzena de col·laboracions de grans artistes del panorama musical català com Els Amics de les Arts, Els Catarres, Joan Dausà o Suu, amb qui han tocat grans himnes de la seva carrera musical com ‘Mai Trobaràs’, ‘El boig de la ciutat’ o ‘Si et quedes amb mi’. Tot plegat en un concert que ha servit per tancar la seva gira amb un darrer recital amb totes les entrades venudes.

Amb el seu ja conegut crit: “Bona nit, malparits!” el vocalista de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, ha donat la benvinguda als assistents del Palau Sant Jordi de Barcelona en l’últim concerts d’una gira que en els darrers dos anys ha recorregut els grans festivals del país. Durant més de dues hores el grup ha repassat els seus temes més icònics, alguns en solitari, i d’altres acompanyats de diversos convidats que han anat complementant l’espectacle.

‘Tot queda igual’ ha estat l’escollida per començar, seguida de ‘Bloquejats’ i ‘Blujins Rock’. L’alegria s’ha desfermat, però, amb ‘Mai trobaras’, que han interpretat de la mà d’en Guillem de Buhos, The Tyets i Ginestà. A partir d’allà cada tema ha estat ovacionat amb aplaudiments i també cantat a ple pulmó per gent de totes les edats. Aquells que estaven a la pista, saltant ­i els que estaven situats a la grada, pràcticament tot el concert de peu dret.

Al llarg de la vetllada també han sonat altres cançons com ‘El carrer dels torrats’, ‘Si et quedes amb mi’, ‘No tinguis pressa’ o ‘Podré tornar enrere’. ‘El Far del sud, ‘Cerles’ i ‘Si et va bé’ i ‘Camins’ guardats pel final. Pel que fa a ‘L’Empordà’, ha sonat per partida doble, una vegada durant el recital, i una segona per tancar el concert, interpretada amb la resta de col·laboradors. Sopa de Cabra han estat acompanyats per artistes com Alfred García, Buhos, Ginestà, Joan Dausà, Judit Neddermann, Ramon Mirabet, Suu i The Tyets. També de David Carabén, Els Amics de les Arts, Els Catarres, Intana i Xarim Aresté.

Entre tema i tema, Quintana ha anat fent petites introduccions, acompanyades en algun cas de diversos missatges. El principal: l’alegria de tornar al Sant Jordi. “Estem molt contents, ens acompanyeu vosaltres i estem en bona companyia, això d’avui durarà sempre”, ha dit. En altres moments, el cantant de la formació ha aprofitat per reivindicar l’amor, algunes lluites socials, i també ha tingut un record “per aquells que ja no hi són”.

El 10 de maig de 2021 Sopa de Cabra va començar la celebració dels 30 anys del ‘Ben endins’, el disc de pop rock en català més venut de la història. Per homenatjar aquest treball el grup ha dut a terme una sèrie d’accions commemoratives: una reedició física en doble vinil i doble cd de l’àlbum amb temes inèdits, versions corals de tres clàssics del disc i una extensa gira que avui ha acabat a la capital catalana.

Dorian al Sant Jordi Club

Un altre concert destacat d’aquest dissabte a Barcelona ha esta el de la banda Dorian al Sant Jordi Club en el marc també del Cruïlla de tardor. Dorian va estrenar el seu últim disc, 'Ritual', en un concert a les escales de la catedral de Girona el passat 29 d’abril. El grup ha tornat ara a Catalunya després d’una extensa gira per l’Estat i per diverses ciutats d’Amèrica Llatina. 

Dorian va publicar a finals d’abril d’aquest any ‘Ritual’ (Intromúsica & El Temblor). El cantant del grup Marc Gili va explicar, en una entrevista amb l’ACN, que ‘Ritual’ és “un disc que mira cap a la societat després de la batalla de la covid-19". Un àlbum, va afegir, que també parla de feminisme, de gentrificació, de les xarxes socials, del col·lectiu LGTBI i té “una mirada crítica cap a la societat actual, però no és una mirada nihilista, ni trista, sinó constructiva”.