Diari de Girona

Diari de Girona

Figueres exposa les fotografies de Mey Rahola

La mostra és organitzada conjuntament amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, que simultàneament presenta «Mey Rahola. La nova fotògrafa»

Una fotografia de Mey Rahola. |

El Museu de l’Empordà va inaugurar divendres l’exposició Mey Rahola. Desig d’horitzons, que es podrà veure fins al 9 d’abril i està dedicada a una creadora redescoberta recentment. L’exposició presenta fotografies de Mey Rahola, filla de pares empordanesos, una de les primeres dones en fer-se un nom en l’àmbit de la fotografia artística a Espanya abans de la la Guerra Civil. En només dos anys, entre 1934 i 1936, la seva afició va adquirir una dimensió pública a través d’exposicions, premis i publicacions, afirmant-se com a fotògrafa més enllà de l’àmbit familiar, fet excepcional per a una dona a la Catalunya del seu temps.

Malgrat tot, la seva obra havia caigut en un oblit quasi absolut. Aquesta exposició és fruit del rescat de l’arxiu personal de la fotògrafa, dispersat i en part desaparegut. S’ha pensat, per tant, com una immersió en els temes principals de l’imaginari visual de Mey Rahola i amb els quals es va donar a conèixer públicament com a fotògrafa als anys 1930: el mar i Cadaqués, que redescobreix des d’una mirada fotogràfica atrevida i moderna.

Simultàniament, es pot veure l’exposició Mey Rahola. La nova fotògrafa, sobre tota la trajectòria de Mey Rahola, al Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Barcelona, fins al 29 de maig de 2023.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va ressaltar que «amb aquesta exposició recuperem i reivindiquem la figura de la Mey Rahola. Ja ho vam fer amb el projecte ‘Pintar, crear, viure. Dones artistes a l'Alt Empordà’ que vam inaugurar l'octubre de 2020 al Museu de l'Empordà i que tenia precisament l'objectiu de donar a conèixer les obres de dones artistes empordaneses. És de justícia reivindicar i visibilitzar dones artistes que havien estat oblidades».

Compartir l'article

stats