«El buen patrón» es corona com la millor comèdia europea de l’any

«Triangle of sadness» desbanca «Alcarràs» com a millor pel·lícula en els Premis Europeus de Cinema

León de Aranoa, rebent el premi a la millor comèdia.  | TWITTER

León de Aranoa, rebent el premi a la millor comèdia. | TWITTER / Acn. reykjavík

Acn. reykjavík

La cerimònia de l’Acadèmia de Cinema Europeu (EFA) a Reykjavík va funcionar només parcialment com a talismà per als interessos catalans. Els Premis Europeus de Cinema van distingir com a millor pel·lícula Triangle of sadness i van desbancar, així, el segon llargmetratge de Carla Simón, Alcarràs. La cinta –la primera de la història rodada en català que optava a la màxima distinció- tampoc va poder recollir els altres dos premis als que estava nominada, el de millor guió -que també va ser per al film de Ruben Östlund- i el dels universitaris. La sort, però, sí que va somriure l’altre film català amb opcions a la 35a edició dels guardons, El buen patrón, de Fernando León de Aranoa, que va recollir l’estatueta a millor comèdia europea de l’any.

La gala va tenir un nom propi, Triangle of sadness, la pel·lícula que va rebre la Palma d’Or a la passada edició del Festival de Cannes. La cinta de Ruben Östlund va aturar les aspiracions d’Alcarràs, que després de l’èxit a la Berlinale continuava a Islàndia la seva campanya de projecció internacional.

El film de Carla Simón es troba actualment immers en la lluita per passar el primer tall dels Òscars. Amb la gala a Reykjavík, la pel·lícula ha iniciat també la temporada de cerimònies, amb els Forqué, els Feroz, els Goya i els Gaudí a l’horitzó.

La guanyadora de l’Ós d’Or, però, no va marxar amb les mans buides, ja que es va anunciar que serà una de les cinc nominades a la 3a edició del Premi Lux del Públic, una distinció del Parlament Europeu que votarà el públic del continent.

Per part seva, el productor de El buen patrón, Jaume Roures, va agrair el premi destacant «l’error» del guardó, amb un argument que buscava ser «un drama». «És un error», va bromejar.

De la seva banda, León de Aranoa va afirmar que volien fer una «pel·lícula seriosa» però «no va funcionar». «Heu donat el premi a la gent més seriosa de la sala, segurament», va afegir enmig d’un auditori que va rebre els comentaris entre rialles.

Subscriu-te per seguir llegint