Calonge, poble de llibres ven uns 35.000 exemplars en un any

Una de les activitats de l'aniversari, dissabte passat.

Una de les activitats de l'aniversari, dissabte passat. / Aniol Resclosa

Alba Carmona

Alba Carmona

El projecte Calonge, poble de llibres ha venut uns 35.000 llibres durant el primer any d'obertura de les set llibreries. Segons l'organització, la cinquantena d'activitats culturals que s'han organitzat en aquest temps han rebut més de 3.000 assistents.

Una de les activitats més massives va ser dissabte, quan segons els organitzadors un miler de persones van visitar el municipi coincidint amb les activitats per celebrar el primer aniversari de les set llibreries, que aviat seran vuit, perquè se n'obrirà una vuitena, La Fàbrica, dedicada a la música i el vi.

Durant tot dissabte hi va haver activitats vinculades als més menuts, a la música, a la poesia, al teatre i a la dansa. El moment culminant va ser la projecció d'un mapping fet per l'ocasió a la façana del castell amb focs artificials, brindis i pastís d'aniversari.

Amb el lema «Per molts llibres!», l'aniversari va permetre reunir també una quinzena d'escriptors, que van signar llibres. Els actes de commemoració del primer any de vida de Calonge, poble de llibres, però, van començar divendres amb la lectura teatralitzada Un aperitiu al Flore i van acabar diumenge amb un concert de la Cobla Sant Jordi.