El Truffaut també acosta el cinema als més petits

La pel·lícula britànica «El Supercuc» tanca un cicle amb quatre films d’animació que s’han projectat cada diumenge des de l’octubre

Famílies esperant l’inici de l’últim visionat d’«El Supercuc» al Cinema Truffaut.

Famílies esperant l’inici de l’últim visionat d’«El Supercuc» al Cinema Truffaut. / Cristina Navarro

Cristina Navarro

El Cinema Truffaut va tancar ahir el cicle d’aquesta tardor «Le Petit Truffaut», d’animació infantil, amb la pel·lícula britànica El Supercuc. Les sessions, que s’han fet tots els diumenges al migdia, van començar el 9 d’octubre i, a banda d’El Supercuc, també s’han passat els títols Dúnia i altres contes del món, La barca del vent i El nen dofí.

Segons el Truffaut, la programació està pensada per oferir cinema de qualitat i diferent als més petits, tenint en compte l’hegemonia que consoliden les grans productores especialment en les pel·lícules d’animació. Així, «Le Petit Truffaut» vol donar una oportunitat a les obres que proposen altres perspectives i històries, seguint la línia de la resta de pel·lícules que programa el cinema municipal de l’edifici del Modern.

Aquest és el cas d’El Supercuc, una història d’un cuc llarg i fort, amb habilitats sorprenents i capaç d’ajudar aranyes i gripaus a sortir de les pitjors condicions. Una història d’amistat i companyonia que va aplegar ahir una quarantena d’infants, pares i avis.

Més enllà de Netflix

«És la primera vegada que vinc. L’àvia ha buscat les entrades i hem vingut amb l’avi», explicava l’Aleix, de deu anys, que anava acompanyat també de la seva germana Janet, de sis. En el seu cas, va ser un pla d’última hora. 

«Sovint mirem pel·lícules per internet, a Netflix, Disney... i al cinema hi anem puntualment», va afegir l’Aleix. 

Aquesta és la tendència que el Cinema Truffaut, en col·laboració amb l’Ajuntament, busca revertir garantint que el cinema infantil tingui el seu espai a la ciutat de Girona, possibilitant el visionat de cinema de qualitat per als infants, recomanant diferents pel·lícules segons les diferents edats i creant nous públics.

Subscriu-te per seguir llegint