«Fàtima», «Hamlet.01» i el Mag Lari, al Teatre de Salt el 2023

La programació també inclou «Una teràpia integral» i «Lorca en Nueva York» d'Alberto Sanjuan

«Fàtima» de Jordi Prat i Coll obrirà la temporada.

«Fàtima» de Jordi Prat i Coll obrirà la temporada. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

Fàtima, del director i dramaturg gironí Jordi Prat i Coll, serà l'espectacle encarregat d'obrir la temporada vinent al Teatre de Salt el 28 de gener. Aquesta coproducció del Teatre Lliure i del festival Grec protagonitzada per Mercè Arànega i Queralt Casasayas donarà el tret de sortida a una programació en la qual també hi ha previstos Lorca en Nueva York d'Alberto San Juan, Hamlet.01 de Sergi Belbel i Enric Cambray, Una teràpia integral de Cristina Clemente i Marc Angelet o Strafalari del Mag Lari.

El Teatre de Salt farà pública la programació completa al gener, però de moment ja ha avançat i posat a la venda les entrades per a vuit dels títols de la temporada vinent. A més de Fàtima, un altre dels muntatges destacats de la temporada serà Lorca en Nueva York, amb Alberto Sanjuan reproduint el primer contacte del poeta amb el públic nord-americà ara fa un segle, juntament amb Strafalari, el nou espectacle de màgia per a tots els públics del Mag Lari. 

La comèdia serà un dels eixos de la temporada, amb propostes com Hamlet.01 de Sergi Belbel, on Enric Cambray exposa en primera persona el primer acte de la tragèdia shakespeariana en format d'stand-up comedy; Una teràpia integral de Cristina Clemente i Marc Angelet, amb Àngels Gonyalons i Abel Folk al repartiment o Ni rastre de qui vam ser de Carles Xuriguera i Fel Faixedas.

La música també té un paper rellevant en la programació, amb dos espectacles: Al sud del Paral·lel, una comèdia musical basada en la trajectòria de l'històric actor de Dagoll Dagom Carlos Gramaje i Telva Rojas: la reina cubana del bolero, el concert d'aquesta artista de l'Havanna acompanyada de la música de La Selva Big Band.