Un llibre commemora els vint anys de l’estrena de «El mètode Grönholm»

Empúries edita el text original de Jordi Galceran en una edició que inclou cartells de les seves adaptacions

DdG. Barcelona

L’any 2003 s’estrenava al Teatre Nacional de Catalunya El mètode Grönholm, una obra amb text de Jordi Galceran que narra les peripècies de quatre candidats a un lloc d’alt executiu a una multinacional disposats a sotmetre’s a les rocambolesques proves del procés de selecció. Aquesta situació dona peu a una comèdia que mostra algunes de les misèries humanes més elementals. Jordi Díaz, Lluís Soler, Roser Batalla i Jordi Boixaderas interpretaven als quatre protagonistes.

Des de la seva estrena, El mètode Grönholm ha esdevingut un èxit de públic tant a Catalunya com a la resta de l’Estat i en l’àmbit internacional, amb produccions en més de seixanta països, i ha convertit Jordi Galceran en l’autor català més representat a Catalunya i al món amb una obra dramàtica de text. Per commemorar l’efemèride, l’editorial Empúries publica el text original en una edició especial, amb pròlegs de Sergi Belbel i d’Andreu Gomila i un annex d’imatges amb una selecció de cartells dels muntatges d’arreu del món. L’edició arribarà a les llibreries l’11 de gener.

A banda de ser representada als escenaris, El mètode Grönholm també ha arribat al món del cinema. El 2005 l’obra va ser portada als cinemes en una adaptació dirigida per Marcelo Piñeyro. Així mateix, ara farà una dècada, TV3 va estrenar un telefilm que comptava amb els mateixos actors de l’obra original.