‘Pacifiction’, d’Albert Serra, triomfa als Premis Lumière amb tres guardons

‘As bestas’, de Rodrigo Sorogoyen, millor coproducció internacional

ACN

‘Pacifiction’ ha triomfat als Premis Lumière amb tres guardons: millor direcció per Albert Serra, millor actor per Benoît Magimel i millor fotografia per Artur Tort. Els guardons francesos que atorga la premsa internacional reconeix les millors produccions franceses de l’any. El premi a la millor pel·lícula ha estat per ‘La Nuit du 12’, de Dominik Moll, i entre els guardonats, la coproducció catalana ‘As bestas’, de Rodrigo Sorogoyen, ha rebut el premi a la millor coproducció internacional.

'Pacifiction' també va ser escollida com a millor pel·lícula de l'any 2022 segons la revista francesa especialitzada en cinema 'Cahiers du Cinema' i té onze nominacions als Gaudí, que se celebraran aquest diumenge.

La pel·lícula de Serra, rodada a la Polinèsia Francesa, sorgeix de l'interès per parlar del món "d'avui en dia" però enquadrat "plàsticament en un context de fantasia visual" d'un territori d'ultramar. Com ja és habitual en la seva filmografia, Serra torna a barrejar actors consolidats amb altres no professionals i defensa que hi treballa de la mateixa manera.

Serra entén la seva última pel·lícula com una "continuïtat natural" de la seva filmografia, malgrat que aquesta vegada toca aspectes "molts contemporanis". La cinta se situa en una illa de Tahití, a la Polinèsia Francesa, on hi viu un representant de l'estat francès. Entre els representats polítics i l'estrat social més baix dels ciutadans, la trama pren el pols d'una població local en la qual hi pot desfermar-se la ira en qualsevol moment.