El Govern cessa Enric Pujol de la direcció del Museu de l'Exili (MUME)

L'historiador i polític figuerenc ocupava el càrrec des del setembre de 2021, quan va entrar en substitució d'Alfons Quera

Enric Pujol i Casademont

Enric Pujol i Casademont / Josep Ribas Falgués

Redacció

Enric Pujol i Casademont ha estat destituït de la direcció del Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera (MUME), càrrec que ocupava des del setembre de 2021. Vinculat a la institució des dels seus inicis, el 2007, Pujol va assumir la direcció del centre en substitució d'Alfons Quera.

En una publicació al seu perfil de Twitter, Enric Pujol va expressar ahir la seva "satisfacció" amb la feina feta fins a la data i va voler agrair la implicació de tots aquells qui han cregut en el projecte al llarg d'aquest temps. A més, l'historiador, escriptor i polític figuerenc atribueix el seu relleu "al canvi de govern".

En la seva estrena en el càrrec, Pujol va assegurar que tenia com a línies de treball futures la consolidació i l'expansió del centre en "un context difícil, marcat per la crisi". També es va proposar augmentar la col·laboració del MUME amb altres centres memorialístics i museístics de Catalunya.