El +Mot reunirà una vintena d’activitats entre Girona i Olot

Les entitats de les dues ciutats organitzen una programació paral·lela al festival Mot

Alba Carmona

Alba Carmona

Entitats i associacions de Girona i Olot com ara l’Aula d’Escriptura, l’Estació-Espai Jove, o el Cine Club Olot, han organitzat una vintena d’activitats relacionades amb la temàtica del festival Mot d’aquest 2023, la por. El certamen se celebrarà a Girona i Olot al març amb el lema «Pànic, literatura i por» i estarà comissariat pel crític literari, assagista i professor Àlex Martín, director de la col·lecció Crims.cat. 

Aquesta programació paral·lela s’engloba al +Mot, una iniciativa que escalfa motors abans de la celebració del festival literari, al març

Enguany, el programa +Mot a Girona consta d’un curs monogràfic d’escriptura sobre literatura policíaca; un club de lectura en italià a partir d’una obra de Massimo Carlotto, un dels autors convidats, o una activitat de poesia per a joves, a més de xerrades, exposicions i taules rodones, entre d’altres.

A Olot, es fa un club de lectura; una guia de pel·lícules vinculades a la temàtica de la por; una sessió de cine club; una exposició dels alumnes de l’Escola d’Art i una altra dels de l’Escola Municipal d’Expressió, i també xerrades i altres mostres, a més de dues propostes d’arts escèniques. 

En el +MOT hi participen entitats i institucions com el Bòlit,  el Museu d’Història de Girona, el Teatre Municipal de Girona, les Aules de Difusió Cultural de la Garrotxa o l’Escola d’Art d’Olot; l’Escola Municipal d’Expressió.