Temporada Alta exportarà quatre produccions catalanes a Amèrica

La novena edició del festival llatinoamericà inclourà una vintena d’espectacles de nou països

Alba Carmona

Alba Carmona

La novena edició del festival Temporada alta a Iberoamèrica exportarà quatre produccions catalanes. D’entre la vintena d’espectacles que formaran la programació del certamen, la cita gironina durà a Buenos Aires, Lima i Montevideo Ma solitud del clown i actor Guillem Albà, Loco amoris de Pablo Macho i Pau Roca i el monòleg 360 grams d’Ada Vilaró, a més d’una quarta proposta, Cuerpos celestes, una experiència sonora d’El Conde de Torrefiel i cabosanroque que forma part d’una sèrie d’audioguies que es podran escoltar de forma gratuïta a la nova plataforma CaixaForum+. 

Entre l’1 de febrer i fins al 5 de març, més de vint espectacles de nou països completen la programació amb propostes de teatre, dansa i creació contemporània. 

Una altra de les cites destacades serà el ja tradicional Torneo de Dramaturgia Transatlántico, que arriba a la seva onzena edició i continua enfrontant autors catalans i balears amb autors argentins a Buenos Aires. En aquesta ocasió hi participen la guanyadora i el finalista del torneig gironí, els dramaturgs Carla Rovira i Xavi Buxeda. Xavi Buxeda amb el text Ja ho deixarem escrit i Carla Rovira amb El canvi, tenen el repte de traduir les seves propostes al castellà i de dirigir i assajar amb actors argentins.