Netflix bloquejarà en 31 dies els comptes que no es connectin des del Wifi de la llar principal

La plataforma busca acabar amb els comptes compartits

Catálogo de Netflix.

Catálogo de Netflix.

EFE

Netflix ha començat a detallar noves mesures amb les quals buscarà acabar amb la pràctica de compartir comptes entre diverses llars, un pla que fa mesos que prepara per a augmentar el seu nombre de subscriptors.

La plataforma de "streaming" ja ha estat provant en diversos països llatinoamericans algunes d'aquestes novetats que ara planeja estendre a la resta del món, en principi a partir de març.

És en una actualització de la seva pàgina web en aquests països -Costa Rica, Xile i el Perú- on la companyia estatunidenca revela com s'assegurarà que les contrasenyes no es comparteixin entre diverses llars.

Netflix farà que els usuaris estableixin una "ubicació principal" i obligarà al fet que qualsevol dispositiu que vulgui usar el compte es connecti a aquesta mateixa xarxa wifi almenys una vegada cada 31 dies.

"Les persones que no formen part de la teva llar hauran d'emprar el seu propi compte per a veure Netflix. És possible que no es pugui veure Netflix en els dispositius que no siguin part de la teva ubicació principal", explica la signatura.

Per a qui vulgui compartir el seu compte amb algú que visqui fora de la llar, Netflix ha provat en els últims mesos en aquests tres països l'opció d'agregar membres extra a canvi d'un pagament addicional, una quantitat en tot cas inferior al del seu pla bàsic.

Netflix adverteix que un dispositiu pot ser bloquejat quan algú iniciï en ell sessió fora de la ubicació principal o si s'accedeix repetidament al compte des d'una altra ubicació i ofereix la possibilitat de sol·licitar un codi temporal per a accedir al servei durant 7 dies, per exemple en cas d'estar de viatge.

"L'ús generalitzat de comptes compartits (més de 100 milions de llars) mina la nostra capacitat d'invertir a llarg termini i millorar Netflix, així com per a construir el nostre negoci", explicava l'empresa el mes passat en una carta als seus accionistes.

Els termes d'ús de la plataforma ja assenyalaven anteriorment que els comptes de Netflix estan pensades per a persones que viuen en una mateixa llar, però durant anys l'empresa ha estat permissiva amb la pràctica de compartir contrasenyes.

Per a frenar-la, l'empresa ha començat a més a forçar a verificar dispositius des dels quals s'inicia sessió i usa informació com a adreces IP, identificadors de dispositius i l'activitat del compte per a detectar quins aparells no són part d'una llar.

D'altra banda, Netflix va anunciar avui en un comunicat millores en el seu pla Premium, que inclouen accés a "àudio espacial" per a gaudir de so envolupant en tots els dispositius i sense necessitat d'aparells especials.

A més, permetrà descarregar continguts per a veure'ls sense connexió a internet en un major nombre de dispositius, passant d'un màxim de quatre a sis per als subscriptors Premium.