Fins al 2 d’abril, el Museu Darder de Banyoles acull La imatge impresa de les cultures visuals de l’antifranquisme. Els anys de l’Assemblea de Catalunya. Impulsada pel Memorial Democràtic de Catalunya, l’exposició pretén posar en relleu la importància de les arts i el conjunt de cultures visuals en la lluita contra la dictadura i en l’avenç democràtic. Els gravats, cartells, llibres, revistes i caràtules de disc exposats repassen els artistes i moviments artístics i culturals d’un moment decisiu en el camí cap a la democràcia. Les imatges que es poden veure en l’exposició tenen en comú el fet que van prendre forma mitjançat la impressió gràfica que va ser decisiva per afavorir-ne la popularitat.

La cinquantena d’obres reproduïdes a l’exposició corresponen majoritàriament a produccions sorgides o editades a Catalunya, però també incorpora algunes de les propostes més interessants generades en altres zones com el País Valencià o les Illes Balears, que van tenir una repercussió notable en el conjunt del territori. Aquesta exposició s’emmarca en els actes commemoratius dels cinquanta anys de la constitució de l’Assemblea de Catalunya i vol ser un reconeixement al conjunt de persones, grups, entitats i organitzacions de signe divers que van participar en les lluites per les llibertats individuals i col·lectives.

La mostra està organitzada pel Memorial Democràtic de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Museu Arqueològic de Banyoles i l’Ajuntament i compta amb el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat.